Over causerie "Israël en Palestina: een onmogelijke vrede?"

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 12 jun
    inLeuven

    Daguitstap naar abdij, rozentuin en sterrenwacht

    Woensdag 12 juni gaan we met de bus op stap.Op het programma staat een bezoek aan de Abdij van Grimbergen, de nabijgelegen Volkssterrenwa...
Toon alle activiteiten
28 apr
Leuven - Abdij Keizersberg

causerie "Israël en Palestina: een onmogelijke vrede?"

Het Israëlisch-Palestijns conflict is een veelbesproken kwestie. Brigitte Herremans, onderzoeker aan het mensenrechtencentrum van UGent, duidt de huidige escalatie en de geschiedenis van het Israëlisch-Palestijns conflict.

zondag 28 april 2024 van 16:00 uur tot 18:00 uur

Het Israëlisch-Palestijns conflict is een veelbesproken kwestie. Bijna dagelijks zien we in de media hoe gewelddadige krachten de boventoon voeren. Na de gruwelijke aanvallen van Hamas op 7 oktober 2023, startte Israël een nietsontziende oorlog tegen de Gazastrook.

Brigitte Herremans, onderzoeker aan het mensenrechtencentrum van UGent, duidt de huidige escalatie en de geschiedenis van het Israëlisch-Palestijns conflict.

In de grond draait het om land en basisrechten: Israël heeft een eigen staat, en verhindert de oprichting van een Palestijnse staat. Palestijnse en Israëlische mensenrechtenactivisten illustreren hoe Israël de nederzettingenbouw opdrijft en de Palestijnse maatschappij systematisch verwoest. Ondanks intense internationale betrokkenheid blijft het conflict voortduren en worden burgers aan beide zijden blootgesteld aan grootschalige mensenrechtenschendingen.

De aanhoudende wetteloosheid van Israël destabiliseert het Midden-Oosten en heeft wereldwijd negatieve gevolgen. Een lichtpunt is het werk van Palestijnse, Israëlische en internationale organisaties die blijven ijveren voor respect voor het internationaal recht.

locatie: Kapittelzaal van Abdij Keizersberg
reservatie is aangeraden, info jef.scheire@telenet.be

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 6,00
Standaard € 8,00

Info: Jef Scheire 0498 45 40 57 of jef.scheire@telenet.be

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekLezing1 sessieActiviteitWereldOntmoeting met receptievoordrachtCultuurregio Oost-Brabant